Voetreflextherapie

Wat is het?
Vanuit de gedachte dat er een verbondenheid is tussen lichaam en geest, én met de ervaring dat ons lichaam zich projecteert op onze voeten, ontwikkelde zich een eeuwenoude therapie die de mens helpt zichzelf in balans te brengen: voetreflexologie.

Reflexpunten van de voet staan in verbinding met organen, zenuwen, gewrichten en klieren. Door het geven van een impuls op deze punten versterkt of herstelt het corresponderende lichaamsdeel. Er ontstaat rust en balans. Afvalstoffen worden verwijderd, de doorbloeding reguleert zich. De ontstane verandering kan zich uiten in een gevoel van ontspanning, verlichting van pijn, vermindering van klachten. Het makkelijker tonen of loslaten van emoties, het ervaren van een diepe rust maakt dat je  vertrouwen voelt in jezelf. Er ontstaat beweging, het stroomt weer. 

Voor wie? 
Zowel volwassene, kind als baby kunnen baat ondervinden bij een voetreflex-therapeutische behandeling. Denk aan baby’s met darmkrampjes, onrust, overstrekken, baby’s voor wie de overgang van baarmoeder naar wiegje groot blijkt. En denk aan (hooggevoelige) kinderen die veel prikkels van de omgeving hebben te incasseren, kinderen voor wie het een zoeken is om zich veilig te voelen in de groep, of waarin begrenzen van zichzelf in de buitenwereld een zoektocht is.

Wanneer? 
Voetreflextherapie is effectief bij uiteenlopende klachten, aandoeningen, gevoeligheden;
– slapeloosheid
– stress, onrust, vermoeidheid, burn-out, disbalans
– maag- en darmklachten
– verhoogde bloeddruk, verhoogd glucose, diabetes mellitus type 2
– gewrichtsklachten, artrose, reumatische klachten, fibromyalgie
– hormonale klachten, zwangerschapsklachten
– hoofdpijn
– hoogsensitiviteit

Zónder klachten?
Een voetreflexbehandeling kan ook gewoonweg een ontspannen aandacht moment voor jezelf zijn. Even uit je hoofd getrokken worden, even niets hoeven, even gehoord en gezien worden. Genieten van het moment binnen de hectiek van alledag. Daarom heb ik een mooie cadeaubon: leuk om te geven, héérlijk om te ontvangen. 

Hoe vaak?
Voetreflextherapie is een ervaring. In het algemeen is er na vier behandelingen een duidelijk merkbare verandering voel- en zichtbaar.

ENERGETISCHE VOETREFLEXTHERAPIE
Alles is energie. We zijn allemaal onderdeel van een groot energieveld; het universele energieveld. Ieder levend wezen, ieder mens heeft een energieveld om zich heen. 
Dit energieveld – de aura genoemd – bestaat uit verschillende lagen rondom het fysieke lichaam. Deze energie vibreert en is continue in beweging.

Tijdens het geven van een voetreflexbehandeling werk ik met de energiestroom, de beweging van het universele energieveld. Deze energiestroom is voor mij voelbaar en soms zichtbaar. Ik stem me af op het auraveld van de cliënt en dat van mij. Zo werk ik met mijn handen in licht. Dit kun je voelen als een tinteling, als een warme of koude stroom door je lichaam. Je kunt je rozig of loom voelen, soms wordt verdriet of pijn voelbaar. Dan is er beweging, de energie vult daar aan waar het nodig is, ruimt op daar waar het nodig is. Na de behandeling kun je je als herboren voelen, lichter, helder en opgeruimder.  Zo ga je huiswaarts op goede voet met jezelf.

Ervaar het!
Woorden kunnen de ervaring van een energetische voetreflexbehandeling niet evenaren. Cliënten zeggen me vaak: je doet meer dan voetreflex. Dat klopt. Wat dat is? Maak een afspraak en ervaar het!