Over mij

Leonie, 2021

Als begin twintiger maakte ik kennis met de verrassende mogelijkheden van voetreflexologie tijdens een cursus die ik uit nieuwsgierigheid volgde. Ik werkte toentertijd als verpleegkundige in het Academisch Ziekenhuis Nijmegen en ervoer steeds sterker mijn kracht in mijn energetische handen.

Ruim vijftien jaar heb ik mijn praktijk aan huis voor energetische voetreflextherapie. Met mijn cliënten loop ik in vertrouwen mee binnen het proces van het weer in verbinding komen met hun eigen kracht.

Daarnaast werk ik als praktijkverpleegkundige in een huisartsenpraktijk/medisch centrum te Vaassen en heb mijn eigen spreekuren op o.a. het vlak van diabeteszorg, hartvaatrisicomanagement en ouderenzorg. In december 2022 start ik de opleiding oncologische- en palliatieve zorg in de huisartsenpraktijk, een expertise waar mijn hart ligt.
Het werken in zowel de reguliere- als in de complementaire zorg maakt dat ik binnen mijn professie vertrouwd ben in diverse werkvelden.

In de loop van de jaren ben ik na de opleidingen conservatorium (hoofdvak piano),
A- & HBO-V verpleegkunde en alternatieve geneeskunde me blijven ontwikkelen op het gebied van voetreflexologie, natuurgeneeskunde, astrologie, (baby)massage, intuïtieve -, persoonlijke ontwikkeling, tenen lezen, healing-, mediumschap en energetische therapie.
Mijn specifieke aandacht gaat steeds meer uit naar verlies- en rouwbegeleiding. De training Rouwzorg bij het Landelijk Steunpunt Rouw (Amersfoort) droeg mede bij aan kennis. Ik schrijf blogs en volgde de training Colums & Blogs aan de Schrijversacademie bij docent Emile Hollman. Voor mij de uitdaging om de taal van mijn hart via woorden rakend te laten weerklinken.
Momenteel volg ik de post-HBO jaaropleiding voor POH-Intensieve Zorg (oncologische en palliatieve zorg in de huisartsenpraktijk) te Diemen. Een pioniersfunctie waarin het opzetten van een nieuwe functie tezamen gaat met de verdieping en professionalisering op het vlak van begeleiding en nabij zijn.

Nu, inmiddels 56 jaar oud en nog steeds verwonderd over de diepe, genezende uitwerking van aanraking –  werk ik via mijn handen met de kracht van stromende energie. Aangevuld met het verstillende effect van een open en verhelderend gesprek. Ik luister en vertaal wat zich laat horen via het lichaam. In oprechte aandacht.